Het orkest
Muzikale leiding

Jacques van der Sterren studeerde klarinet en 
HaFa-directie aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg. In 1980 behaalde hij zijn diploma's. Als klarinettist was hij vanaf 1976 tot 1988 verbonden aan de Amsterdamse Politiekapel. In 1989 werd dit orkest omgebouwd tot het Amsterdam Wind Orchestra. Tevens was hij als uitvoerend musicus werkzaam bij het Darius blaaskwintet en het Amsterdams Klarinet Kwartet.

Thans is hij directeur van Muziek- en Dansschool Heiloo en is hij als docent klarinet / saxofoon werkzaam bij Muziekschool Waterland te Purmerend. Al geruime tijd dirigeert Jacques van der Sterren met veel plezier het Hoorn Harmonie Orkest. 

Zij hebben buiten de dagelijkse bezigheden gezamenlijk aan diverse projecten meegewerkt. Hierbij kan het uitvoeren van Carmina Burana met 500 zangers en ballet in 2000 te Purmerend als één van de hoogtepunten worden genoemd. Een ander hoogtepunt is zijn muzikale leiding over het gezelschap SUC6 dat in oktober 2004 het stuk De Voorstelling opvoerde. Het HHO was één van de zes verenigingen die deelnam aan SUC6.